Geschiedenis

Portion Pack Belgium is ontstaan in 2004 uit de fusie van Biscuiterie Elite NV uit Onze-Lieve-Vrouw Waver en Cocachoc NV uit Herentals. In 2011 werd ook de productie van Union Edel Chocolade opgenomen in de structuur.

Biscuiterie Elite
Biscuiterie Elite is opgestart in 1982. Het bedrijf kenmerkte zichzelf als pionier-leverancier van individueel verpakte koekjes voor de Horeca in België. De fijnste koekjes werden aangekocht bij Europese bakkerijen, waarvan Delacre één van de belangrijke is. In 1999 werd het familiebedrijf overgenomen door de Tiense Suikerraffinaderij, die het bedrijf onderbracht bij de divisie PortionPack Europe. Elite leverde sindsdien ook individueel verpakte suikerporties. Doorheen de jaren werden service producten en gezouten snacks toegevoegd aan het portfolio.

Cocachoc
De historiek van Cocachoc begint bij Alfons Caeyers, een traditionele bakker uit Antwerpen. In 1956 werd de bakkerij verkocht, maar Alfons bleef actief in de sector van de ambachtelijke bereiding van zoetwaren. Hij legde zich toe op de productie van marsepein en chocolade en later eveneens van diverse soorten artisanaal bereide truffels en kokosrotsen. Het bedrijf te Wilrijk kreeg de naam "Confiserie Caeyers". Wegens de aanhoudende groei en de beperkte uitbreidingsmogelijkheden, verhuisde het familiebedrijf in 1979 naar de Toekomstlaan 14 te Herentals. Alfons Caeyers gaf de leiding over aan zijn vier zonen en het bedrijf werd omgedoopt tot Cocachoc (Confiserie Caeyers Chocolaterie). Aangezien de locatie aan de Toekomstlaan 14 geen uitbreidingsmogelijkheden bood, wat noodzakelijk was, verhuisde het bedrijf iets verderop naar de Toekomstlaan 49. In 2002 werd het familiebedrijf overgenomen door de groep en ook ondergebracht bij PortionPack Europe. In 2004 werden beide producties van de Belgische vestigingen Elite en Cocachoc samengevoegd op de site van Cocachoc te Herentals en hiermee was Portion Pack Belgium geboren.

Union Edel Chocolade
De historiek van Union Edel Chocolade gaat terug tot de jaren 1900. Door de jaren heen specialiseerde het bedrijf zich in vierkante en rechthoekige napolitains van respectievelijk 4.5g en 8.5g. Het aanbod werd opgesplitst in een ruim assortiment collecties met standaard wikkels en daarnaast de mogelijkheid tot gepersonaliseerde wikkels. In 2011 werd het bedrijf overgenomen door PortionPack Europe. De volledige productie werd overgebracht naar Portion Pack Belgium te Herentals.